Shop Mobile More Submit  Join Login
View from the Hill series IV: The Parliament by HoremWeb View from the Hill series IV: The Parliament by HoremWeb
A view of the Hungarian Parliament in Budapest, from the highest point of the city, the top of the János-hegy (St. John's Hill, 526m / 1,725' asl). The air was so thick and humid that I had to convert it to BW to keep the view... 

Other images of this series: View from the Hill series I - The Lookout by HoremWeb View from the Hill by HoremWeb View from the Hill series III: Down/Town by HoremWeb View from the Hill series V: The Castle by HoremWeb


Warning!  All images except one of this series are strictly protected by copyright law. You're not allowed to use, repost, alter, sell, draw, reblog, tweet, clone, cook or derezzing it (the list is not complete). If you have such plan, you are welcomed to ask me for fair terms—I am almost reasonably, most of the time. This image is copyrighted. Infringing my rights will turn you to a criminal and as you know, a criminal will sooner or later become a serial killer and Torturer of Fluffy Kittens (et al). It is better to avoid this and ask me. Really. It is our mutual interest.
Add a Comment:
 

The Artist has requested Critique on this Artwork

Please sign up or login to post a critique.

:iconartlovr59:
artlovr59 Featured By Owner Jun 5, 2016   Photographer
No, hadd lám: Parlament, tabáni templom, Hotel Budapest... Most már épp ideje, hogy meglátogassam az Óhazát!!
Reply
:iconhoremweb:
HoremWeb Featured By Owner Jun 5, 2016   Photographer
Nem tudom, hogy a pretoriai tél mennyire kellemetlen, de lehet, hogy jobban jársz, ha megvárod a szeptembert. Itt most cefetül párás meleg van :D
Reply
:iconartlovr59:
artlovr59 Featured By Owner Jun 6, 2016   Photographer
Hát, a mi telünket, azt hiszem, kinevetnéd, de mi úgy hiszük, hogy hideg! :) Viszont most nyáron volt 42 fok is, tehát merem állítani, a meleg nem zavarna! :)
Reply
:iconhoremweb:
HoremWeb Featured By Owner Jun 6, 2016   Photographer
Nem tudom, felétek mennyire párás a nyár, de itt nekem főleg a párával van bajom. A 40 fok körüli hőmérséklet még oké, Egyiptomban kimondottan élveztem a száraz forróságot. (Pedig a magamfajta túlsúlyos emberek általában a hűvöset szeretik...) Most nincs igazán meleg, 24–27°C, de a páratartalom 100% közelében mozog, és az nem nekem való :)
Reply
:iconartlovr59:
artlovr59 Featured By Owner Jun 7, 2016   Photographer
Errefelé, a "magas szavannán" (Highveld) ami a tenger felett kb. 2000 méter körül van, igen száraz a tél. Nem esik az eső úgy májustól szeptember-októberig. A száraz forróság nem olyan rossz, ahogy említed is, nincs nagyon pára. Viszont a tengerparti városokban annál inkább (pld. Durban) tehát ismerem a céget!
Ezévben szokatlan szárazság volt, szegény famerek alig-alig élték túl, az ennivaló ára nagyon felment.Ezek az őrült meleget múlt Novembertől Áprilisig tartottak, és már mi sem tudtuk, hová bújjunk. A végén vettünk egy ilyen felhfújhatós kis "úszodát" (lubickolót) és oda menekültünk!
Itt Pretoriában a tipikus nyár az olyan 30-35 között mozog, de most 35-40 lett, és ez sok volt!
A másik baj az, hogy mivel annyira rövid és enyhe a tél, nem nagyon fűtünk. Ezért, habár éltem Svédországban (-37!!) az USÁban (-5,-10) Angliában meg össze-vissza, soha sehol nem fáztam annyit, mint itt!! (A napos Dél-Afrikában!) :)
Reply
:iconhoremweb:
HoremWeb Featured By Owner Jun 8, 2016   Photographer
Én sem hittem soha, hogy Afrikában fázni fogok, de 2006 november elején olyan időt fogtunk ki, hogy alig hittem el: Asszuánban pulóvert kellett volna húzni (csak nem volt nálam, mert előre úgy terveztem, hogy amikor a csoport a Sinai-hegyre megy, én Luxorban maradok), a Farafra oázis mellett a Fehér sivatagban meg jól leégettem magam azzal, hogy elújságoltam az utitársaimnak: a fehér mészkő képződmények, amikről a sivatag a nevét kapta, annyira fehérek, hogy visszaverik a hőt is, és a legnagyobb déli forróságban, amikor a homok éget, a mészkő formációk hidegek. Hiába próbáltam bemutatni, a homok is hideg volt, és a levegő is alig volt 10 fok felett. Hazafelé a buszon meg kellett kérnünk a sofőrt, hogy kapcsolja be a fűtést. Nem tudta, hogyan kell :D Utolsó nap Gízában három póló és egy sál volt rajtam – valahogy a hét fok sokkal hidegebbnek tűnt, mint bárhol máshol. :D 

(A másik véglet persze a Királyok völgye volt július közepén – árnyékban ötvenöt fok. Csak az tűnt fel, hogy a pólóm jéghideg volt és teljesen száraz. Meg az, amikor egyhúzásra ittam meg a másfél liter vizet, amit mellesleg hat dollárért adtak... :D )
Reply
:iconartlovr59:
artlovr59 Featured By Owner Jun 8, 2016   Photographer
A régi fogalom még mindig igaz, hogy, "Ex Africa semper aliquid novi!" Így a hideggel is. Szóval szélsőséges klíma van tagadhatatlan. Az elmúlt napokban sokat vacogtam, de remélem rövidesen egy új fűtőt tudunk berakatni, hátha jobb lessz. Nem jó dermedten fölébredni!

Nekem az volt a nagy foróság élményem, amikor a "határon" (Dél-nyugat Afrika-Angóla) környékén olyan forró volt, hogy a srácok tojást sütöttek a harcijárművökön. Bevellam ilyen tojást nem kóstoltam. De ott lehetett 45 fok az árnyékban!! :)
Reply
Add a Comment:
 
×
  • Art Print
  • Canvas
  • Photo
  • Art Gifts
300 Purchase Purchased Download Purchase Soon
10.0 MB ZIP File. Includes JPG
View from the Hill series IV: The Parliament.jpg
10.0 MB
Add Your Rating! Thanks for Rating! Change Your RatingDetails

Submitted on
June 5, 2016
Image Size
10.0 MB
Resolution
5400×3600
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
113
Favourites
11 (who?)
Comments
7

Camera Data

Make
Canon
Model
Canon EOS 5D Mark III
Shutter Speed
1/1579 second
Aperture
F/8.0
Focal Length
400 mm
ISO Speed
400
Date Taken
Jun 4, 2016, 5:55:14 PM
Software
Adobe Photoshop CS5 Windows
×